'
Skip to main content
Hvad sker der?

NYHEDER

Her kan du følge med i hvad der sker hos os. Vi er også tilstede SomE Facebook og Instagram, så følg os endeligt.

TILMELD VORES NYHEDSBREV

NY MEDARBEJDER HOS SCANDITEK IT SOLUTIONS

Vi udvider Scanditek famillien endnu en gang og har pr 1/3-2018 ansat Asger Hvam som Solution specialist.

Asger Hvam kommer fra en stilling som teknisk chef i NOVAX A/S, der leverer IT-journalsystemer til almen-,speciallægepraksis, privathospitaler og kommuner.

Asgers fortæller selv følgende:

Med 18 års erfaring som Leder, IT-konsulent og IT-arkitekt har jeg oparbejdet en del kompetencer indenfor IT-universet og en solid forståelse for god Business.

Mit daglige arbejde som team-leder og uddannelsesansvarlig har omfatter bl.a salg, konfiguration og support af IT-totalløsninger herunder Server, netværk, PC-arbejdspladser, router/firewall, printløsninger, IP-telefoni osv.

MICROSOFT SURFACE GO TIL SKOLER

Hvert et minut i skolen er en mulighed for opdagelse. Og vi tror, at den bedste måde at forbedre elevens resultater på er med en enhed, der får det meste ud af disse muligheder.

EN ENHED, DER KAN FØLGE MED DE UNGE HJERNER

Surface Go hjælper de studerende til at opnå bedre resultater med en premium-hybridenhed, der balancerer mellem den nødvendige ydeevne og mobilitet.
• Få strøm til hele dagen med 9 timers batterilevetid

• Læs eller se videoer i tablettilstand, skriv i laptoptilstand, eller tegn i studio-tilstand

• Skriv mere bekvemt med et mekanisk sæt af baggrundsbelyste taster på Surface Go Type Cover

UNDERVISERE SKAL UNDERVISE IKKE FEJLFINDE.

Den innovative og pålidelige Surface Go med Microsoft Education hjælper undervisere med at give de studerende spændende læringsoplevelser og fremme kreativitet.

• Giv adgang til værktøjer, der tilpasser læringen efter de studerende

• Tilpas dine undervisningstimer, og hav ekstra fokus på de studerende, der har behov for det

• Skab en passion for STEM ved at sikre, at de studerende kan bruge de fulde programmer, apps og webværktøjer

BYG SPRINGBRÆTTET TIL NOGET STØRRE

Surface Go gør det muligt at fremme moderne læring i form af en innovativ 2 i 1-løsning, samtidig at den på en sikker måde kan integreres i dit økosystem.

• Administrer data og delte eller individuelt tildelte enheder ved hjælp af Intune for Education

• Få den databeskyttelse, du bør forvente, med sikre søgninger og ingen målretning mod studerende

• Få mest muligt ud af dine teknologiske investeringer med enheder, der optimerer Microsoft 365-oplevelsen

FREMTIDENS ØKONOMISYSTEM ER KOMMET

UNICONTA

MODERNISER DIN VIRKSOMHEDS ØKONOMISTYRING MED UNICONTA, DET KOMPLETTE 100% CLOUD BASEREDE ØKONOMISYSTEM

Erik Damgaard har udviklet økonomisystemer siden 1983. Uniconta’s fundament er bygget på det bedste af de foregående 5 økonomisystemer, Erik har udviklet, kombineret med den nyeste teknologi fra Microsoft.

ET REGNSKABSPROGRAM MED ALT HVAD DU BEHØVER

Resultatet er Uniconta, et intuitivt regnskabsprogram der opfylder alle behov indenfor bogholderi, logistik og projekt. De enkle, men kraftfulde, funktioner giver et komplet overblik over virksomhedsøkonomien og kan hjælpe med at gøre virksomheden mere effektiv og rentabel.

 • Håndtér din økonomistyring, logistik og projekter

 • Opret egne felter og kartoteker

 • Tilpas skærmbilleder, flere åbne skærmbilleder

 • Generer og download egne rapporter

 • Upload og vedhæft elektroniske dokumenter og bilag i alle formater

 • Nem søgning på alle data

 • Værktøj til integration med andre programmer

DIN EGEN LØSNING – OGSÅ I SKYEN

Uniconta er baseret på Microsoft teknologi og udviklet til at indgå nemt og smidigt i dit it-miljø i skyen.

Selvom det er et standard økonomisystem, er det fleksibelt opbygget, så du selv kan tilpasse løsningen med egne felter, kartoteker og skærmbilleder. Det betyder, at du ikke er afhængig af, at dine ønsker til ændringer skal passe sammen med andre virksomheder.

Erik Damgaards programmer har altid været kendetegnet ved en veludbygget værktøjskasse. Uniconta er ingen undtagelse.

Derfor kan kunderne nyde godt af de tillægs- og integrationsløsninger, som vores partnere tilbyder til Uniconta. Det er nemlig vores princip, at vi udvikler en standard økonomiløsning, for det er vi gode til. Så lader vi det være op til vores partnere og samarbejdspartnere, at tilbyde løsninger rundt omkring Uniconta, der er tilpasset til enkelte brancher, funktionsområder og specialløsninger.

MAKSIMAL HASTIGHED

Uniconta er en App, der afvikles ligesom Microsoft Office. Vi kører på PC eller Mac, men gemmer alle data i skyen. Det giver maksimal hastighed og ingen ventetider.

Du er ikke afhængig af en browser, der låser, ”glemmer data” eller smider dig af. Du er ikke afhængig af en browser, der låser, ”glemmer data” eller smider dig af. Vi er ligesom en app på din smartphone eller tablet, derfor skal du først installere Uniconta på din PC.

PC, TABLET ELLER SMARTPHONE

Uanset om du bruger pc, tablet eller smartphone, har du altid adgang til brugervenligt design. Uniconta er nemlig opbygget i responsivt design, således at løsningen tilpasser sig til den hardware, du bruger.

ENKEL KONVERTERING

Uniconta har udviklet et konverteringsværktøj, der gør det sikkert og nemt at skifte fra andre økonomisystemer som f.eks. Microsoft Dynamics C5 og e-conomic.

Ved skift til Uniconta, får man konverteret alle sine poster fra finans, debitor, kreditor, lager, ordre og indkøb samt dimensioner og medarbejdere: Historikken er gemt og brugbar i Uniconta fra første sekund.

PRØV UNICONTA HELT GRATIS

Du kan prøve Uniconta på dine egne data – helt gratis. Så får du mulighed for at lære alle moduler og funktionaliteten at kende med data, du kender. Du kan også prøve helt forfra med nye data, gratis. Det er først, når du tager Uniconta i brug, at du skal begynde at betale.

Har du konvertere egne data og ikke ønsker at anvende Uniconta, bliver disse data automatisk slettet efter en periode uden aktivitet.

TÆT INTEGRATION TIL CHANNELCRM

Med sin tætte integration til ChannelCRM, er Uniconta det perfekte match for mindre og mellemstore virksomheder.

Uniconta – 100% cloud baseret,

TÆNKER DU PÅ SIKKERHEDEN NÅR DU ARBEJDER HJEMMEFRA?

Er du klar over hvad du har adgang til hos din arbejdsgiver og hvad det ville betyde hvis ondsindet personer overtager denne adgang.

Vi står klar hos Scanditek It Solution til at hjælpe jer i gang med Microsoft M365 som tager sikkerheden et step op og sikrer via 2-faktor validering at de medarbejdere der får adgang til systemer og netværk er sikret. Desuden mulighed for deres enheder kan sikres via indbygget enhedsstyring.

Se mere her omkring hvilke muligheder Microsoft tilbyder.

En gratis E-bog som kan hjælpe jer i gang omkring bedre samarbejde. Klik Her

Tag endelig fat i os, så kan vi rådgive omkring den løsning der passer jer. Endvidere kan vi sammen kigge fremad og derigennem definere hvordan I ønsker at være produktive når tilstanden normaliseres.

Ser frem til at høre fra jer. Kontakt os her.

Tlf.: 87 42 52 00
Mail: info@scanditek.dk

MICROSOFT SURFACE GO

Surface Go kan køre det hele – lige fra fulde pc-programmer til mobilapps. Med valgfrit LTE2 og en startvægt på kun 522 gram er Surface Go altid lige ved hånden, når du skal bruge den.

Den nye Surface Go er perfekt til alle dine daglige opgaver. Du får ydeevne som en bærbar computer, mobilitet som en tablet og en fantastisk touchskærm med alle kræfterne i Windows 10 Pro.

EN FULD BÆRBAR COMPUTER PÅ FARTEN

Brug Surface Go Signature Type cover og ny Surface Mobile Mouse til en bærbar oplevelse hvor som helst. Ultra-compact Surface Go Signature Type-coveret fungerer som et tastatur i fuld størrelse, med en komplet mekanisk tastatur. Surface Mobile Mouse er let, ergonomisk og præcis.

EN STATIONÆR ARBEJDSSTATION PÅ KONTORET

Få en fuld desktopoplevelse, når du opretter forbindelse til Surface Dock for at se dit arbejde på flere eksterne skærme.

Surface Dock er et universelt tilbehør til overflader, der giver dig mulighed for at oplade dit overflade og tilslutte et tastatur, en mus med mere i fuld størrelse.

ELEGANT, KOMPAKT DESIGN OPTIMERET TIL PRODUKTIVITET

Rør, se og skriv på den højopløselige PixelSense™-skærm. Skærmformatet 3:2 lader dig se mere, så du kan gøre mere. Tag billeder, og foretag videoopkald med et frontkamera og et HD-bagkamera med autofokus.

FÅ KONTROLLEN TILBAGE OVER JERES IT INFRASTRUKTUR!

HVIS OVERBLIKKET ER BLEVET BESVÆRLIGT OG TIDSKRÆVENDE – LAV EN PLAN.

Mange danske virksomheder oplever, at deres IT infrastruktur har ændret sig over de senere år. IT løsningerne har fået en større og større betydning og medarbejderen / virksomhederne oplever at flere enheder er tilsluttet til netværket.

Medarbejdere er ikke længere afhængige af normale kontortider. Flere medarbejdere har hjemmearbejdspladser og samtidigt ønsker medarbejderene en øget fleksibilitet. Dette betyder ofte at de tilslutter egne enheder til netværket hvorved sikkerheden og overblikket forsvinder.

IT infrastrukturen kan have udviklet sig til at være kompleks og svær at få overblik over. Ligeledes er der også opstået mange sikkerheds problematikker som følge af de mange enheder som er blevet tilsluttet.

Det første skridt på vejen til overblik og kontrol over din IT infrastruktur er at finde ud af, hvad der er tilsluttet dit netværk. På den måde kan du få sikret din data.

Måden at få kontrol over netværket er en plan som indeholder følgende punkter:

 1.  Identificer hvilke enheder der bliver benyttet, hvor mange, hvor de er tilsluttet og hvilke OS, der er supporteret.
 2. Håndhæv de definerede sikkerheds politikker på tværs af brugere og enheder for at give den korrekte adgang uanset hvilken bruger, enhed eller lokation.
 3. Beskyt dine ressourcer via en dynamisk kontrol.
 4. Vær forberedt på usædvanlig aktivitet på dit netværk og hav systemer til at kunne blokere for enheder som pludselig ændre opførsel.

Med den eksisterende arbejdsbyrde som mange IT ansvarlige oplever, er det ofte ikke realistisk at man tilstadighed kan varetage kontrollen.

En mulighed for at løse ovenstående udfodringer er Arubas NAC løsning ClearPass hvor du nemt kan få kontrol og synlighed over dit netværk tilbage igen.

Se evntuelt mere her:

http://www.arubanetworks.com/products/security/network-access-control/

HPE ARUBA FORLÆNGER 5G-NETVÆRKET TIL VIRKSOMHEDENS WI-FI

Nu kan teleselskaberne forlænge 5G ind i virksomhederne ved hjælp af Arubas passpoint-baserede roamingservice. Aruba Air Pass giver i kombination med funktionen Aruba Air Slice problemfri og sikker mobilitet mellem mobilnetværket og virksomhedens netværk

Aruba har lanceret en ny roamingservice, der er designet til at lade mobilabonnenter roame på virksomhedernes netværk sikkert og helt automatisk. Den nye service, Aruba Air Pass, lader brugerne skifte frit mellem 5G på mobilnetværk og virksomhedens Wi-Fi, når de bevæger sig ind og ud af bygningen. Det sker uden at gå på kompromis med servicekvaliteten.

Når løsningen anvendes i forbindelse med Aruba Air Slice, en teknologi, der forbedrer radio-ydelsen, kan teleselskaberne derved forlænge 5G ind i virksomheden og muliggøre Wi-Fi-opkald med høj performance. Passpoint-teknologien er en af de grundlæggende teknologier bag Aruba Air Pass, en standard som skaber den nødvendige autentifikation af mobil-devices på Wi-Fi-netværket. Det sker automatisk ved hjælp af mobilernes brugeroplysninger.

Aruba Air Slice er en unik Wi-Fi 6-teknologi, designet til at forbedre bruger- og applikationsoplevelsen ved at tilbyde kvalitetsservice. Aruba Air Slice sikrer performance for de applikationer, der er særligt udsatte for forsinkelser som for eksempel Zoom og Slack, mobil gaming og realtime IoT-applikationer ved at allokere radioressourcer som bølgelængde, periode og frekvens.

Kombinationen af Aruba Air Pass og Aruba Air Slice giver teleselskaberne mulighed for at udvide rækkevidden på 5G-netværket til også at dække inde i virksomhederne og samtidig forbedre brugeroplevelsen uden at vælte budgettet.

Aruba ClearPass tilføjer netværksadgangskontrol, så offentlige og private ressourcer forbliver sikre og separate. Mobilabonnenter (såvel som IoT-enheder) kan derefter roame mellem mobil og Wi-Fi, mens enterprise IT opretholder overholdelse af politikker.

Aruba Air Pass er særligt relevant for hoteller, detailforretninger og andre indendørs mødesteder, der giver offentlige Wi-Fi-hotspots – hvilket giver gæsterne en uafbrudt Wi-Fi-oplevelse såvel som fordelene ved Aruba AI- og RF-forbedringer for at opretholde SLA-kvalitetssikring.

For mere information om Aruba Air Pass – download Aruba Solution Overview.

Bliv yderligere inspireret her.

ET HAV AF MULIGHEDER MED ARUBA CENTRAL

Aruba Central er Aruba’s cloudbaserede management platform, som i kombination med Aruba’s Instant access points og switche udgør en samlet Wi-Fi løsning hos kunden – uden brug af dyre controllere og komplekse management værktøjer. Aruba Central + IAP er derfor en ideel Wi-Fi løsning for små og mellemstore virksomheder, satellitkontorer samt WaaS.
 
Sammenkoblet med Aruba Activate giver Central mulighed for fuld zero-touch deployment af access points. Helt enkelt konfigureres access point fra Central, og når det tændes og rammer netværket, finder det selv ”hjem” og konfigureres herfra automatisk. Det samme gælder med udrulning af softwareopdateringer, der sker automatisk idet de frigøres.
 
Aruba Central giver herefter it-administratoren indsigt i, hvordan applikationer afvikles over netværket, hvilke devices/brugere tilgår hvad, samt mulighed for at blokere eller begrænse brugen af specifikke applikationer og prioritere de, der er kritiske for virksomheden. 
 
Med Central følger også en komplet captive portal løsning med mulighed for at give brugere adgang via sociale medier, sponsored login, SMS login samt det almindelige lobby administrator login.
 
Aruba Central er en 100% management plane løsning, så Data samt Control plane er stadig styret af kundens access points. Det betyder at kunden ikke er afhængig af nedetid på grund af en Internet forbindelse som dør, eller hvis Aruba’s cloud skulle gå ned. Dette er forskelligt ift. løsninger fra andre leverandører, hvor control plane ligger i skyen med tilhørende risikoen for at miste funktionalitet og netværksforbindelse.

Ønsker du at vide mere – kontakt os pr telefon allerede idag 8742 5200

SCANDITEK ÅBNER KONTOR I RANDERS OG FLYTTER HOVEDSÆDET

Scanditek It Solutions udvider yderligere ved at åbne endnu et kontor i Østjylland og udvide medarbejderstaben med flere erfarne kapaciteter inden for hhv. IT-Infrastruktur & it-løsninger samt Microsoft Dynamics.

Mere plads, bedre indeklima, bedre faciliteter til medarbejderne og en placering tæt på motorvejen. Scanditek har forladt Tilst ved Århus, og er pr. 01.05.2016 flyttet i nye moderne lokaler på Eriksvej 24 i Randers SØ. Beslutningen om at flytte blev truffet i januar i år, og da vi gerne ville ligge et mere strategisk rigtigt sted og der faldt beslutningen på Randers. Bygningen, der tidligere har fungeret som Coachinghus, er blevet totalt moderniseret og malet i lyse farver, Der er etableret luft genanvendelse system for at opnå et perfekt indeklima for vore medarbejdere.

Vi er nu også tættere på, og mere tilgængelige for vores mange jyske kunder”, siger Cean Lystrup, CEO i Scanditek IT Solutions, og fortsætter ”Samtidig ser vi en lokation i Randers som helt essentiel i forhold til den fortsatte vækst samt til rekruttering af de bedste it-medarbejdere til forretningen.”

Fra 1. Maj er der 13 medarbejdere tilknyttet adressen i Randers og ifølge Cean Lystrup har Scanditek fortsat vækstplaner: ”Vi har  valgt nyt hovedsæde i Randers med plads til vi kan vokse. Vi fastholder samtidigt vores engagement i Aarhus-området, hvor flere af vores medarbejdere kommer fra.”

Scanditek It Solutions, har samtidigt med flytningen, valgt at engagere yderligere 2 erfarne medarbejdere i Glostrup, som en del af vores vækststrategi, til at varetage vores salgs- og service engagement på Sjælland, hvor vi gennem de senere år har fået en større tilgang af kunder indenfor Infrastruktur, It løsninger og Microsoft Dynamics.

VM I BUESKYDNING 2015 ER NU OGSÅ VELOVERSTÅET

VM i bueskydning 2015 er nu også veloverstået.

Scanditek har endnu en gang leveret komplet netværksløsning af både kablet og trådløs net til et af Danmarks største events.

Netværksløsningen sikrede at alle delegationer, presse samt tilskuere skulle kunne komme på internettet og  etableres på Københavns slotplads samt også i Sundby Idrætspark.

623 bueskytter fra 96 nationer, 1.097 kampe og to danske medaljer. VM i bueskydning i København blev ikke bare det største nogensinde. Verdensmesterskabet blev også en triumf for de danske compound skytter og København som sporteventby.

Scanditek ønsker i den forbindelse den unge Stephan Hansen tillykke med VM-guldmedalje som senior, blot to måneder efter han havde sikret sig ungdomsverdensmesterskabet. En præstation, som ingen tidligere har begået.

WINDOWS XP UNDERSTØTTES IKKE LÆNGERE AF NEMID

Bruger du XP og NemID? Så står du over for et alvorligt problem d. 15. juli 2014. Dette skyldes en opdatering til Java, hvilket også påvirker NemID. Beslutningen om, at Java ikke længere vil understøtte Windows XP kommer i forbindelse med, at Microsoft har stoppet supporten på Windows XP i april måned.

Hvis du ikke opdaterer den 15. juli, kan du stadig logge ind med NemID, men det fraråder Nets, fordi det indebærer en stor sikkerhedsrisiko.

Derfor anbefaler vi alle Windows XP-brugere at opdatere deres styresystem til en nyere udgave end Windows XP. Her foreslår vi Windows 7 eller 8. På den måde kan du stadig bruge dit NemID på nettet.

MERE INFORMATION

Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 87 42 52 00, e-mail: info@scanditek.dk

SIKKERHEDSLØSNING TIL WIFI OG KABLET NETVÆRK

Sikker adgang med automatiserede funktioner
 
ClearPass giver dig mulighed for at sikkert at integrere stort set en hvilken som helst enhed på ethvert netværk. Ideel til klargøring og integration af BYOD (bring-your-own-device) og gør det nemt for it-udleverede og personlige mobile enheder at oprette sikker forbindelse til et hvilket som helst netværk ved at:

 • Centralisere adgangspolitikker på tværs af hele netværket
 • Automatisere differentieret bruger- og enhedsadgang
 • Administrere politikker
 • Tilvejebringe enheder af hensyn til sikker adgang og netværksevaluering

ClearPass er med til at sikre, at hver enkelt bruger har de korrekte adgangsrettigheder, der er baseret på, hvem de er, og hvilke enheder de bruger. Det er vigtigt, når antallet af forbrugerenheder samt IOT der er forbundet til netværket – Windows, Mac OS X ®, iOS, Android™ og Linux – forøges, og når adgang er påkrævet af et bredere udvalg af brugere, herunder medarbejdere, besøgende, kunder og leverandører. ClearPass’ funktioner omfatter:

 • BYOD-klargøring og integrationsframework for alle netværk
 • Automatisk integration til enheder med Windows, Mac OS X, iOS og Android
 • Forbedrede politikbeslutninger med komplet overblik og kontekstafhængige profiloplysninger om enheder
 • Skalerbart, brugervenligt administrationssystem af hensyn til sikker gæsteadgang.
 • Tilstands- og helbredstjek i virksomhedsklassen, der strækker sig ud over grundlæggende netværksadgangskontrol NAC)

ClearPass-politikstyring
ClearPass-politikstyringsplatformen er en omfattende politikadministrationsløsning, der kan sikre næste generations mobilitetstjenester, forbedre netværksbaseret adgangssikkerhed og overholdelse og strømlining af netværkshandlinger til kabelbaserede, trådløse og virtuelle private netværksmiljøer (VPN). Detaljerede oplysninger om netværkets adgangsrettigheder kan være baseret på brugerrolle, enhedstype og tilstanden for slutpunkt, klokkeslæt m.v. ClearPass-politikstyrings funktioner: 

 • ClearPass Onboard – et program, hjælper med at forenkle og automatisere netværkets implementeringsproces for Windows, Mac OS X samt mobile enheder med iOS og Android. Det er muligt at konfigurere 802.1X-indstillinger, distribuere og tilbagekalde unikke enhedslegitimationsoplysninger og sende vigtige programmer til enheder. 
 • ClearPass Guest, et skalerbart, brugervenligt administrationsprogram for besøgende, der giver sikker kabelforbundet og trådløs netværksadgang til gæster og deres mobile enheder. Det hjælper dig med at strømline processer for it-arbejdsgangen og giver ansatte, der ikke arbejder i it-afdelingen, mulighed for at oprette midlertidige Wi-Fi-gæstekonti. 
 • ClearPass OnGuard – et program, der kan levere avancerede, komplette evalueringer og statuskontrollerer med henblik på at sikre overensstemmelse og netværksbeskyttelse, før enheder opretter forbindelse. Det giver dig mulighed for passende reaktion, når antivirus, peer-to-peer-programmer og USB-lagringsenheder registreres, herunder automatisk afhjælpning.

Vælg hardware- eller softwareversioner
ClearPass-adgangsadministrationssystemet er tilgængeligt som hardwareenheder, der er optimeret til at køre ClearPass-software til administration af politikker, der er udviklet til at eliminere alle potentielle problemer med inkompatibilitet eller ydeevne for hardware.

ClearPass fås også som en virtuel enhed, der understøttes på følgende platforme:

 •  VMware ESXi Server 4.0+, 5.0+
 •  VMware ESX Server 4i, version 4.1.0+
 •  VMware Workstation (alle versioner)
 •  VMware Player 3.0+
 •  VMware Server 2.0+
 •  Microsoft Hyper-V Server 2012 R2
 •  Microsoft Windows Server 2012 R2 Hyper-V Enterprise​

NY MEDARBEJDER HOS SCANDITEK IT SOLUTIONS

Vi udvider Scanditek famillien endnu en gang og har pr 1/5-2019 ansat Lars Belek Thomsen som Business Solution specialist.

Lars kommer fra en lignende stilling hvor han har varetaget alle kundernes behov for intelligent data og netværksløsninger samt Hybrid IT.

Lars fortæller selv følgende:

Med 20 års erfaring som Leder, IT-konsulent og IT-arkitekt m.v. har jeg oparbejdet en stor kompetencer indenfor IT-universet og en solid forståelse for god Business.

Mit daglige arbejde omfatter bl.a salg, konfiguration og support af intelligente IT-totalløsninger herunder Server, storage og netværk.

DANMARKS ÆLDSTE CHOKOLADEVÆRKSTED FRA 1898 ER BLEVET FULDT DIGITALISERET

Kathrine Andersen Chokolade er rykket ind i spritnye og moderne lokaler i Søften nordvest for Aarhus. Produktionsfaciliteterne har fået en seriøs opgradering, og samtidig er produktionsplanlægningen blevet fuldt digitaliseret med stregkoder, produktionsnumre, digitalt overblik og registrering af alle processer.

Direktør og virksomhedsejer, Jakob Skovsgaard, har siden 2007 stået i spidsen for den østjyske chokoladeproducent, Kathrine Andersen Chokolade, hvis navn kan dateres helt tilbage til 1877, hvor Kathrine Andersen blev født. Chokoladeværkstedet blev etableret i 1898, hvor Kathrine Andersen startede med at sælge konfekt og kager fra sit private hjem.

Med mere end 120 år på bagen, står Jakob Skovsgaard ikke alene i spidsen for Danmarks ældste chokoladeværksted, men også spritnye lokaler og moderne produktionsfaciliteter med tilknyttet chokoladebutik.

Lige fra begyndelsen fik Jakob Skovsgaard det traditionelle håndværk helt ind på rygraden, da han bevidst startede som føl under den tidligere ejer, Henrik Larsens, vinger. Henrik Larsen havde nemlig mange af de gamle opskrifter i hovedet. På den måde kunne Jakob Skovsgaard bevare respekten for håndværket.

EN RIGTIG FORRETNINGSMAND

I dag er der også en respekt for håndværket og fortællingen om Kathrine Andersen Chokolade, som også chokoladeværkstedets nye logo symboliserer med en kvinde, der kigger tilbage i tiden.

Men Jakob Skovsgaard er først og fremmest en rigtig god forretningsmand, og derfor påvirker det ham heller ikke følelsesmæssigt, hvis en chokoladetype ikke længere sælger og må udgå af sortimentet. Udover det gode håndværk, så har fokus nemlig altid været på at skabe organisk vækst, sikre produktudvikling og senest digitalisering af hele planlægningen fra indkøb til produktion og ordresystem.

– Det er vigtigt med god planlægning. Det handler om at skabe overblik og synliggøre, hvad det er medarbejderne møder ind til om morgenen, konstaterer Jakob Skovsgaard.

FRA FYSISKE TIL DIGITALE PRODUKTIONSKORT

Mange af processerne hos Kathrine Andersen Chokolade er baseret på grundprincipperne i lean. Derfor har man tidligere arbejdet med tavler og kortsystem, som nu er blevet digitaliseret gennem et samarbejde med ERP-leverandøren, Scanditek og it-virksomheden, Delfi Technologies.

– Vi har digitaliseret hele vores produktionsplanlægning gennem implementering af et digitalt dashboard, et slags instrumentbræt, der hele tiden opdateres og viser, hvor langt vi er i processerne, når det kommer til produktion og pakning, forklarer Jakob Skovsgaard.

For at synliggøre opgaverne for medarbejderne, er der blevet hængt to skærme op i produktion og pakning, som præsenterer de væsentligste informationer til medarbejderne med digitalt overblik over opgaver og arbejdsprocesser på dagsbasis. Derudover har man koblet tabletsscannere og printere til løsningen, som alle fødes med data fra virksomhedens ERP-system.

– Vi kan styre alle processer helt ned på personniveau via tablets, hvor vi også kan igangsætte og pause opgaver. Digitaliseringen er med til at synliggøre vores processer og giver medarbejderne det nødvendige overblik i hverdagen, fortæller Jakob Skovsgaard afslutningsvis.

REGISTRERING AF ALLE PROCESSER MED STREGKODER

Som et ekstra led i den digitale produktion, registrerer Kathrine Andersen Chokolade også råvareindkøb- og forbrug ved hjælp af scannere (model: Delfi PM66) og kan desuden printe labels til lageret med en labelprinter (model: Citizen CL-S521 labelprinter).

Når råvarer tages ud fra lageret til produktion, bliver varens stregkode scannet, så man får registreret det specifikke vareforbrug. Scanningen foretages igen når en produktion er færdig og er klar til at blive registreret til færdigvarelageret. Et sidste scan sker når chokoladen skal registreres på en salgsordre.

Kathrine Andersen Chokolade har gennem mere end 12 år haft et tæt samarbejde med Scanditek på ERP-siden og senest med digitaliseringsprojektet i samarbejde med Delfi Technologies.

OM KATHRINE ANDERSEN CHOKOLADE

Kathrine Andersen Chokolade er Danmarks ældste chokoladeværksted, etableret i Aarhus i 1898 af Kathrine Andersen, som startede med at sælge konfekt og kager fra sit private hjem. I 2007 overtager Jakob Skovsgaard virksomheden og starter arbejdet med at gøre Kathrine Andersen Chokolade til det virksomheden er i dag, nemlig et chokoladeværksted med respekt for de gamle traditioner.

MICROSOFT STOPPER UDVIKLINGEN AF C5 2012

Microsoft har annonceret, at man pr. 1. oktober 2013 ikke længere vil udvikle på den nuværende version af C5. Supporten lukker Microsoft ned med udgangen af 2018.

Årsagen er, at C5 2012 (og tidligere versioner) kører på operativsystemet DOS, som ifølge Microsoft ikke er tidssvarende.

Fremover vil Microsoft i stedet udelukkende satse på ét økonomisystem til små og mellemstore virksomheder, nemlig Dynamics NAV.

Til helt små virksomheder, som kan klare sig med maks. 3 brugere i deres økonomisystem, har Microsoft lanceret C5 2014. Det system er markant anderledes i sin funktionalitet end C5 2012 og kan derfor ikke betragtes som en afløser for denne.

INGEN GRUND TIL BEKYMRING

For nuværende brugere af C5 2012 (eller tidligere versioner) er der ingen grund til at bekymre sig over Microsofts beslutning om at stoppe udviklingen af systemet. Det vil fortsætte med at virke mange år endnu. Og Scanditek står selvfølgelig klar til at hjælpe, hvis man skulle få brug for support eller vedligeholdelse af sit C5-system.

SCANDITEK ER KÅRET SOM GAZELLE-VIRKSOMHED FOR 2. ÅR I TRÆK

Børsen kårer hvert år væksteliten blandt danske virksomheder, de såkaldte Gazeller. Sidste år udvalgte Børsen 827 Gazeller blandt Danmarks mere end 500.000 virksomheder. I år har vi været så dygtige, at vi er blandt de få udvalgte igen.

Ca. 65% af alle gazelle-virksomheder oplever kun at blive kåret én gang, og der er kun 5000 virksomheder i løbet af de sidste 19 år, som har opnået at blive kåret 2 år i træk.

Vi er naturligvis meget stolte af at være kommet i så flot selskab med vores kåring som Gazelle 2013.

Kåringen er et stort skulderklap til Scanditeks medarbejdere samt de mange gode og loyale kunder, som gennem tiden har valgt os som samarbejdspartnere.

Vi ser kåringen som en blåstempling af vores forretningsmodel, og vi vil bruge den til, i fremtiden, at arbejde endnu mere koncentreret og fokuseret på at “levere varen” til vores nuværende og fremtidige kunder, så vi også i fremtiden kan præstere resultater på eliteniveau.

Tak for indsatsen til jer alle.

Mvh.
Cean Lystrup
Direktør

2-FAKTOR GODKENDELSE PÅ OFFICE 365 ELLER GOOGLE KAN BESKYTTE MOD SNYD EL. CEO FRAUD

Virksomheder og foreninger oplever i stigende grad at deres email konti bliver hacket.

Herved opnår hackerne adgang til deres mail konti som ofte ligger ved Google eller Microsoft 365 ( office 365).

Vi hører ofte om en bruger bliver snydt, og afgiver sit brugernavn og password eller bruger så nemme password de bare bliver ”gættet”. Hackeren logger ind på brugerens email, og udnytter den position som brugeren har i virksomheden.

Hackeren laver ofte en regel i brugerens mail der gør, at eventuelle svar fra eksempelvis bogholderen eller økonomichefen aldrig lander i indbakken, men flyttes i arkiv eller slettes

Dette betyder at hvis økonomichefen eller bogholderen sender et spørgsmål tilbage om det er rigtigt, der skal sendes 50.000 kr. til denne nye konto, ja så svare hackeren på vegne af økonomichefen eller bogholderen.

Der hvor det ofte går galt, er at hackeren beder om for store beløb som der bliver stillet spørgsmåls tegn ved.

En anden variant er de opsnapper en faktura og ændrer bank konto m.v. på fakturaen og sender den videre til kunden ved virksomheden. Dette kan så i nogen tilfælde få kunden til at betale direkte til hackerne.

Hvad er 2-faktor godkendelse så?

2-Faktor godkendelse er et ekstra sikkerhedslag, der er designet til at sikre, at du er den eneste, der kan få adgang til din konto også selvom hvis nogen kender din adgangskode.

Med 2-faktor godkendelse vil du tilknytte eksempelvis dit mobilnummer til din mail konto således at man skal angive brugernavn og password samt en kode som sendes som SMS for at få adgang til dit mail program

Når du logger på en ny enhed for første gang, skal du angive to slags oplysninger: Din adgangskode og den godkendelseskode som sendes til dit telefonnummer. Ved at indtaste koden bekræfter du, at du godkender den nye enhed.

Ved denne opsætning kan hackeren kun få adgang til din mail ved både at kende dit brugernavn og password samt kunne angive den kode som bliver sendt til din mobil ved forsøg på at oprette din mail.

Setup af 2-faktor og udvid sikkerheden på Microsoft 365 og Google

Det er heldigvis nemt at sikrer sig mod disse hackeren ed brug af 2-faktor godkendelse.

Hvis man bruger Office 365 findes der en guide her som kan hjælpe dig igennem.

Find guiden her

Hvis i bruger google til at afsende mail findes der en guide her:

Find guiden her til google

Vi hjælper dig gerne!

Har du en Microsoft 365 konto, så er der allerede indbygget 2-faktor godkendelse. Du skal altså ikke betale ekstra for selve systemet. Prisen er derfor udelukkende den tid det tager, hvis du får en konsulent til at aktivere det i din virksomhed.

Scanditek IT Solutions kommer gerne forbi din virksomhed eller forening og hjælper med at aktivere 2-faktor godkendelse på de brugere der har behov for det.

Ser frem til at høre fra jer. Kontakt os her.

Tlf.: 87 42 52 00
Mail: info@scanditek.dk

SÅDAN FOR DU HJEMMEARBEJDSPLADSEN TIL AT FUNGERE

Alt handler lige nu om Coronavirus. Dette er selvom ingen i virksomheden er testet positiv for coronavirus, kan der pga. nylige rejser, kontakt med specifikke samarbejdspartnere, besøg på konferencer o. lign. godt komme et behov for, at en eller flere af ens medarbejdere arbejder hjemmefra i en periode.

Brug teknologien:

Skal kommunikationen fungere mellem kontoret og hjemmearbejdspladserne, et det vigtigt, at man i virksomheden har teknologierne parat til at understøtte både formelle online møder, uformelle chats og arbejdsprocesserne i virksomheden, så medarbejderen fortsætter med at være så effektiv, som muligt.

Skype, e-mail, Microsoft Teams, VPN og fjernopkoblinger er eksempler på løsninger, der kan hjælpe på kommunikationen og sikrer at medarbejderen har adgang til de virksomheds systemer m.v. så arbejdsgangene ikke bliver besværet eller umuliggjort . Men stadig gjort på sikker og betryggende vis.

Kontakt vores Hotline, hvis du har spørgsmål om hvordan i kan sikrer jeres organisation en sikker og tryg arbejdsdag i disse tider. Vi er naturligvis klar til at rådgive virksomheder, hvis der er en eller flere medarbejder ikke kan møde på arbejde på grund af karantæne eller isolering.

Der kan også opstå spørgsmål om sikkerheden i forbindelse med etableringen af disse løsninger.

Ring direkte til vores hotline på 87 42 52 00

SØRG FOR AT SIKRE HJEMMEOPKOBLINGEN (RDP-FJERNADGANGEN)

Da virksomheder og ansatte i stor stil arbejder hjemmefra i denne periode er et væsentligt sikkerheds udfordring blevet højaktuel igen.

At udfordre hjemmearbejdspladser som laves via RDP-adgange (terminal server) er i fokus ved hackerne. Dette er et problem som er blevet aktuelt i Corona-krisen, hvor mange myndigheder og virksomheder øger brugen af fjernadgange til hjemmearbejde, herunder brugen af Remote Desktop Protocol (RPD).

RDP gør det muligt at få fjernadgang til et ’skrivebord’ således brugen kan arbejde uden for kontoret. Hvis dnne adgangen ikke er tilstrækkeligt sikret med VPN eller to-faktorautentifikation, kan hackere få adgang ved hjælp af brute force-angreb. Hvis eksempelvis brugernavn og password ikke er tilstrækkeligt stærkt, skal der ikke meget maskinkraft til at gætte sig frem til koden.

Cyberkriminelle har udviklet flere værktøjer, som er designet til at foretage et brute force-angreb mod RDP-adgange. Disse kompromitterede RDP adgange bliver i dag sat til salg i kriminelle kredse.

Scanditek IT Solutions anbefaler, at man sikrer RDP ved brug af VPN eller RDP-Gateway, samtidigt bør brugerne opsættes til to-faktor godkendelse. Endvidere skal man sørge for at man i øvrigt har opdateret til den nyeste versioner på server, arbejdsstationer og firewalls m.v.

KØB NETVÆRKSLØSNINGER UDEN UDBUD – MS AFTALEN. (FM AFTALE)

Med Moderniseringsstyrelsens nye rammeaftale vedrørende netværkskomponenter, tilbehør samt tilknyttede serviceydelser (MS-aftalen) kan mange offentlige virksomheder slippe for komplekse udbudsprocesser og købe netværksløsninger fra Aruba / HP Entreprise til fordelagtige priser. Aruba / HP Entreprise har udvalgt Scanditek IT solutions som leverancepartner.   

SLIP FOR UDBUDSPROCESSEN:

MS-aftalen betyder, at mange offentlige virksomheder nu kan slippe for egne udbud og købe netværksløsninger fra, Aruba / HP entreprise uden nogen øvre beløbsgrænse. Priserne, der er fastsat på forhånd, er økonomisk fordelagtige, og man undgår samtidig potentielt komplicerede og langvarige udbudsprocesser.

SCANDITEK IT SOLUTIONS ER ERFAREN PARTNER:

Aruba / HP entreprise har udvalgt Scanditek IT Solutions som leverancepartner af deres produkter på MS-aftalen. Scanditek er blandt Danmarks højest certificerede videns partner på HP / Aruba netværksløsninger.

OM MS-AFTALEN:

Aftalen er trådt i kraft med virkning fra den 1. januar 2017. Aftalen er gældende frem til 31. december 2018 med mulighed for yderligere forlængelse frem til 31. december 2019. Den kan anvendes af offentlige virksomheder, som er underlagt cirkulære om indkøb i staten. Derudover vil Danmarks Nationalbank, Folketinget, Færøernes Hjemmestyre samt Grønlands Selvstyre, Kommuner, Regioner samt Selvejende institutioner mv. også kunne gøre brug af aftalen.

PRODUKTER:

I aftalen indgår alle de klasiske HP produkter inden for switche, router, men som noget nyt er også hele Aruba WIFI produkterne medtaget i denne aftale.

KONTAKT:

For yderligere oplysninger kan du kontakt venligst Cean Lystrup på 87 42 52 00 eller cl@scanditek.dk

GRATIS WIFI PÅ ØSTERVOLD I RANDERS UGEN

Det er en stor fornøjelse at udvikle og gennemføre begivenheder i Randers. Frivillige, virksomheder og organisationer hjælper beredevilligt, så vi kan gennemføre begivenheder i Randers, som ellers ikke ville være muligt. Således kan Randers sige velkommen til godt 1000 geocachere fra 8 forskellige lande i den kommende weekend.

Et internationalt publikum kræver, at vi f.eks. kan stille gratis WiFi til rådighed. Det har Scanditek sørget for sammen med Verdo. På hele Østervold er der således fri WiFi – netværk Free WiFi VisitRanders – allerede fra i dag og ugen ud. Koordinaterne på de 300 caches skal downloades og det kræver netadgang. Uploads og posts på Instagram, Facebook og Twitter skal også være gratis for både danskere og udlændinge. Det giver uvurderlig omtale for Randers, og det opfattes som god service, og ville helt sikkert give minus point i de anmeldelser, som geocacherne skal give.

Det er Visit  Randers som står bag det store Geocaching arrangement og har netop frigivet følgende presse meddelelse:

Det kræver mange ressourcer at udvikle og gennemføre store begivenheder. ”I Randers er det en fornøjelse”, siger turistchef Anne-Mette Knattrup. 15 frivillige har trukket det store læs med at lægge 300 cahces ud. Det er et kæmpe arbejde, fordi de rigtige steder skal findes, de skal registreres med koordinater på en hjemmeside. De har bygget en fantastisk professionel hjemmeside www.randersfjordevent.dk på dansk, engelsk og tysk. De har lavet et spændende program med workshops, get-together-arrangement og ikke mindst sørger de for, at der bliver ryddet op i naturen ved et afslutttende CITO-arrangement. ”Cache In Trash Out”. Der er lavet markedsføring, taget mod betaling og svaret på spørgsmål. Det er Stig Pedersen og Tore Hartmann, der har været ”projektledere” og de er top-professionelle. De er selv entusiastiske geocachere, så de ved, hvad der er godt for vores gæster.

Uden godt samarbejde med Randers Regnskov, Randers City, Randers Havn, Randers Naturcenter, Kyst- og Fjordcentret, Randers Fjord Færgefart og RandersUgen ville det være svært at nå det flotte resultat.

VisitRanders har som organisation samlet trådene, pakket 500 velkomstposer med velkomstbrev fra Borgmesteren, der også har fået tid i sin travle Randers Uge-kalender til at sig velkommen til deltagerne lørdag den 20. august kl. 11.30 på Østervold. Det er en såkaldt ”best case” – et godt eksempel på, hvor godt det er i Randers at få gennemført gode og holdbare ideer til glæde for borgere og turister.

NY MEDARBEJDER HOS SCANDITEK IT SOLUTIONS

Bo Iversen er  pr 01/05-2016 blevet ansat som ny teknikker hos Scanditek IT Solutions.

Bo Iversen kommer fra en stilling som RF teknikker hos Eltelnetworks. Bo Iversen vil primært få ansvar for udvidelsen af WIFI forretningen hos Scanditek IT Solutions med henblik på sitesurvey, planlægning og implementering.

Bo Iversen har tidligere designet flere store WIFI løsninger Danmark herunder Sygehusene i Region Syddanmark, Alle kommunale enheder i Slagelse kommune, Kopenhagen Fur og Parken Sport og Entertaintment. m.v.

NU BLIVER DER INSTALLERET WI-FI PÅ BIONUTRIA PARK RANDERS

I samarbejde med Verdo og Scanditek IT Solutions – to trofaste sponsorer i Randers FC – vil BioNutria Park Randers inden længe være installeret med et topmoderne Wi-Fi system, skræddersyet til nutidens behov og fremtidens teknologiske udvikling.

Wi-Fi systemet finansieres af Randers FC, der har fået tilskud fra Divisionsforeningens udviklingspulje til Wi-Fi-systemet, mens Verdo er ansvarlig for installeringen med Scanditek IT Solutions som systemleverandør.

Indførelsen af Wi-Fi er endnu et led i vores bestræbelser på hele tiden at forbedre publikumsoplevelsen på BioNutria Park Randers. Vi ved fra undersøgelser, at publikum under en kamp gerne vil følge med i stillingen i de øvrige kampe og eksempelvis have adgang til de sociale medier. Det bliver nu muligt med Wi-Fi systemet, der også bliver fremtidssikret, siger Randers FC’s projektchef Jesper Hansen om tiltaget

Scanditek IT Solutions glæder sig til at levere teknikken bag systemet.

Vi er som sponsor og samarbejdspartner glade for at kunne være med til at levere en samlet intelligent Wi-Fi-løsning til Randers FC. Løsningen åbner mulighed for, at Randers FC vil kunne interagere via det trådløse netværk til alle gæster på BioNutria Park Randers, lyder det fra Cean Lystrup, direktør i Scanditek IT Solutions.

Morten Birch, divisionsdirektør hos Verdo siger: – At have velfungerende Wi-Fi er en service vi danskere ofte tager for givet. Derfor glæder det mig, både som hovedsponsor og randrusianer, at Verdo kan hjælpe Randers FC med et moderne teknologitiltag til glæde for tilskuerne på BioNutria Park Randers, udtaler Morten Birch.

Snart vil man kunne være online via Randers FC’s nye Wi-Fi-løsning, når der er kamp på BioNutria Park Randers

Wi-Fi-systemet forventes at være klar til publikum på BioNutria Park Randers i forbindelse med hjemmekampen i Alka Superligaen mod OB mandag den 26. oktober.

Yderligere information om løsningen fås hos Cean Lystrup, tlf. 2218 5200