'

Vælg en fleksibel tilgang

SERVER & STORAGE

Server & Storeage: I den digitale omstilling er virksomhedens data og IT-infrastruktur afgørende for reaktionsevne, robusthed og kundeservice. Det gælder ikke alene brugernes PC’er, men i endnu højere grad den server– og storagearkitektur, som systemet hviler på. Hvor virksomheder tidligere ofte havde eget serverrum, er der større fleksibilitet og valgfrihed i dag: – on-premise, cloud, hybrid. Tal med os om, hvordan I vælger server– og storageløsninger, der kan støtte jeres forretning.

SE CASES FOR VORES KUNDER

Servere og Storage

STYRK FORRETNINGEN MED DEN RETTE LØSNING

Det er sin sag at få overblik over valgmulighederne inden for server og storage i dag. Ydeevnen på hardware er ikke alene skudt i vejret, men det er datamængderne og kravene til robusthed, oppetid og reaktionshastighed også. Hvor skal jeres hardware stå – på adressen, hos en hostingpartner eller hos en cloudleverandør? Og hvem skal drifte, servicere, opdatere og overvåge? Måske vi til en start lige skal blive enige om begreberne.

Serverne sørger for at ‘ekspedere sagerne’ i virksomhedens netværk. De deler filer og håndterer forespørgsler fra brugerne (klienterne). De skal være verdensmestre i kommunikation og i at give andre computere adgang til den information og de data, der er behov for. I en fart.

Storage betyder lager, og det er lige, hvad det er. Storage er et særskilt netværk, der bruges til opbevaring af data, så opbevaringen ikke gør serverne sløve. Storage skal på den ene side være som en bankboks, hvor hackerne ikke har adgang og på den anden side levere høj hastighed.

Allerede nu er der mange muligheder for at sammensætte en server- og storageløsning efter mål, men det er vigtigt også at se på, hvordan løsningen skal placeres og administreres. Lad os se på de grundlæggende muligheder.


Lokal server on-premise
Den foretrukne løsning før i tiden og stadig en oplagt mulighed, hvis en virksomhed vil have 100 procent styr på egne data og egen IT-sikkerhed. Med eget datacenter vil virksomheden også typisk stå for administration og vedligeholdelse, selv om man også kan hyre en ekstern IT-servicepartner til at varetage det på adressen.

Hosted partner-setup
Det giver god mening for mange virksomheder at samarbejde med en tredjeparts IT-leverandør til at hoste server- og storageløsningen. Det kan frigøre interne IT-ressourcer samtidig med, at driften er i hænderne på specialister. Det mest almindelige er, at hardwaren rent fysisk står i et sikret datacentret hos IT-partneren, mens virksomheden stadig har ejerskab til sine data.

Cloudserver og -storage
En cloudløsning er på mange måder det samme som at engagere en partner med eget datacenter, her er datacentret blot ‘ude i skyen’, det vil sige på cloudleverandørens datacenter. I praksis vil det ofte være hos en af de tre store public cloudleverandører: Microsoft Azure, AWS eller Google Cloud. Virksomhedens data og applikationer tilgås via nettet.

Fordel og ulemper ved løsningerne

On-premise datacenter har den oplagte fordel, at man ved præcis, hvor ens data befinder sig. Hvis I udveksler og opbevarer meget store filer som fx tung grafik eller video, er det en fordel med egen hardware på adressen. Der er 100 procent styr på løsningen og I kan nemt skifte leverandør. Til gengæld ligger ulemperne lige for: Det kræver store startinvesteringer og koster meget tid i administration og manpower.


Hosted partner setup sparer jer for et lokalt placeret datacenter med al den strøm, køling og plads, som det kræver. I har stadig styr på, hvor jeres data befinder sig, og I har specialister til at stå for sikkerhed, backup og recovery. Omkostningerne er typisk en fast, månedlig og budgetterbar udgift, men løsningen er også en tillidsøvelse, når det gælder partnerens sikkerhed. Derudover kan tunge typer af data tage tid at udveksle.


Cloudserver og -storage vinder frem, fordi det er uhyre fleksibelt og skalerbart. I kan skrues op og ned for løsningen som ønsket i en public cloud-løsning, og I kan omstille til nye teknologier og features uden store startinvesteringer. Alt vedligeholdes af cloudleverandøren, og løsningen kan ofte afregnes som en fast pris/bruger. Også her er udfordringerne, at udveksling af tunge filer kan tage tid. I ved heller ikke altid, hvor data befinder sig, og support mv. kan være omstændeligt.


Intelligent hybrid infrastruktur

Bemærk: Som det fremgår har alle former for server- og storageløsninger fordele og ulemper. Derfor overvejer mange virksomheder en hybridmodel, hvor man populært kombinerer det bedste fra flere verdener – sikkerheden fra on-premise, fleksibiliteten fra public cloud og ekspertisen fra den certificerede IT-partner, der kan hjælpe med sikkerhed, udvikling og drift.

Det kommer alt sammen an på jeres konkrete forretning, hvad der passer bedst. Derfor inviterer vi til en uforpligtende, hvor vi drøfter perspektiverne for netop jeres virksomhed.


Kontakt Scanditek for et møde nu!

Vi kan rådgive jer om, hvordan I får den optimale serverløsning, der booster performance, reducerer administration og styrker sikkerheden. Kontakt os for et uforpligtende møde.

Vi har kunder over det meste af landet: Østjylland/Århus, Randers, Hobro, Mariager, Hadsund, Nordjylland/Midtjylland/Jylland, Viborg, Vejle, Sjælland og København m.v.

© Scanditek – Copyright.
Salgs- og leveringsbetingelser

Download TeamViewer til Windows eller Mac

KONTAKT

Eriksvej 24,
8960 Randers SØ

Tlf.: 87 42 52 00
Mail: info@scanditek.dk